Ga je mee naar IJsland?

Een achtdaagse reis door zuid IJsland gericht op fotografie.
Altijd al een keer naar IJsland willen gaan maar reis je liever niet alleen?
De mensen die mij een beetje volgen op Instagram zal het niet ontgaan zijn dat ik begin 2021 naar IJsland ben geweest. Twee keer twee weken. De eerste reis maakte ik helemaal alleen en bij de tweede haakte een kennis aan en zijn we een deel samen op pad geweest.
IJsland heeft me, zoals waarschijnlijk veel landschap- en natuurliefhebbers, betoverd en niet meer losgelaten. Ik denk er dan ook al weer langere tijd aan om terug te gaan.

Alleen op reis

Het helemaal alleen door IJsland reizen was fantastisch, inspirerend en blijft een waardevolle herinnering. Ik deelde tijdens de reis via Instagram vaak foto’s en filmpjes. In de avonden sprak ik via chat met de mensen die daarop reageerden. Het was leuk om zo met verschillende mensen in contact te komen.
De rode draad in die gesprekken was dat men graag ook een keer naar IJsland wilde gaan. Of juist dat ze er graag weer eens terug zouden komen. Wat overeen kwam was de reden waarom ze dat nog niet gedaan hadden. Meestal omdat ze het niet zo snel in hun eentje zouden doen. Bijvoorbeeld omdat hun partner geen zin had. En sommige mensen die ik sprak waren alleenstaand en/of reisden niet graag in hun eentje. Of zagen er tegenop om alleen in een auto in (soms) winterse omstandigheden te rijden.
Wat deze mensen verbond is dat ze een gedeelde wens hadden om (terug) naar IJsland te gaan en een overeenkomstige reden waarom ze dat nog niet gedaan hadden.

Het idee

Zodoende kwam ik tijdens mijn reis op een idee. Waarom niet iets organiseren? Een reis door IJsland voor een kleine groep mensen die anders niet zo snel (alleen) zouden gaan. Een reis gericht op fotografie, waarbij veel ruimte is om van elkaar te leren. En waarbij we adembenemende landschappen en ruige natuur gaan zien.
Een pakketreis is het dus niet, maar georganiseerd is het wel. Het idee is om vooral samen op pad te gaan. De reis wordt door mij en Arjan Almekinders georganiseerd en geleid. Daarmee zijn er twee chauffeurs en twee begeleiders van fotografie workshops. Want fotografie is wel het thema.
Een achtdaagse trip is voldoende om een groot deel van zuidelijk IJsland te bezoeken. En hoewel je er nooit genoeg van krijgt is het ook voldoende inspannend. Elke dag op pad, soms door weer en wind, soms laat erin en soms vroeg eruit. Dat voel je wel na een week. We willen maximaal zes deelnemers meenemen.
Overnachten in betaalbare maar goede accommodaties. Waarbij we zelf boodschappen doen en koken. En ’s nachts erop uit kunnen trekken wanneer er noorderlicht kansen zijn. Dus geen georganiseerde pakketreis maar een avontuur waar we ons laten leiden door het weer en de natuur. Maar wel met zoveel mogelijk concrete reisdoelen om te bezoeken.
Samengevat is het een fotoreis waarbij wij zelf als organisatoren ook kunnen leren. Namelijk hoe het is om te organiseren en te begeleiden.
Ik ken al veel het land en heb er duizenden kilometers gereden gedurende ruim vier weken. Zodoende weet ik hoe het werkt. Hoe de wegen zijn, waar de mooie plekken zijn, maar vooral ook waar je op moet letten met fotograferen. Want daar kan je je soms behoorlijk op verkijken. Voor ons is dit een try-out en een opstap om eventueel later meer reizen met workshops aan te bieden.

Passie voor fotografie

Als je mee gaat deel je mee in mijn passie en liefde voor het land. Ik ga er helemaal voor. Je moet wel accepteren dat het geen gespreid bedje is. Het is als een vriendengroep die op reis gaat met het verschil dat we elkaar nog niet kennen.
Het is niet direct een workshop reis maar ik ga je wel alles vertellen van wat ik geleerd heb van fotografie in IJsland. De composities, hoe je noorderlicht fotografeert, waar je op moet letten bij watervallen, landschappen, zeefotografie etc. Daarnaast zal ook Arjan aanwezig zijn uit wiens kennis van fotografie je gretig zal kunnen putten.
Het is vooral mooi om met elkaar zo’n reis te maken. Van het land te genieten en  ’s avonds de tijd hebben om elkaars foto’s te bekijken en van elkaar te leren. Locaties en shots plannen, het weer bestuderen en aanpassen aan wat het land te bieden heeft. Een ruime week puur (natuur) fotografie!

Hoe werkt het?

In eerste instantie willen we kijken hoeveel animo er voor dit plan is. Als dat genoeg blijkt te zijn gaan we het verder concretiseren. Mocht je interesse hebben, meld je dan aan via onderstaand formulier. We houden je op de hoogte via e-mail en maken bijvoorbeeld een besloten facebook groepje aan om met elkaar in contact te komen. Wanneer er een reisgezelschap ontstaan is, spreken we voor vertrek sowieso een keer af om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Aanmelden?

Aanmelden is geheel vrijblijvend en je kan je op elk moment afmelden wanneer het niets voor je blijkt te zijn.

Voor wie?

Iedereen met een passie voor fotografie ongeacht niveau. Een goede camera is wel een pré natuurlijk.

Wanneer?

Eind maart of halverwege oktober 2022. Uiteraard onder voorbehoud van reismogelijkheden.

Wat kost het?

Hou rekening met 2000 Euro. Maar het kan ook zeker goedkoper uitvallen.
Het is nog moeilijk in te schatten namelijk want het is ook afhankelijk van de groepsgrootte. Maar in ieder geval goedkoper dan wanneer je alleen gaat omdat  de kosten van bijvoorbeeld de autohuur en brandstof gedeeld worden. En we wellicht groepskortingen kunnen bedingen bij accommodaties.
We willen er niets aan verdienen maar zouden graag als tegenprestatie uit de kosten blijven betreft de autokosten en overnachtingen. Daarvoor krijg je terug dat alles van tevoren geregeld is. Van aankomst tot vertrek begeleiden we je en rijden we je overal naartoe. Uiteraard word je, indien gewenst, zoveel mogelijk begeleid bij fotografie. En natuurlijk kan je ons een week lang daar alles over vragen.

Aanmelden gesloten.