Workshop - Basis Fotografie

De workshop basis fotografie is voor iedereen met een spiegelreflex of systeemcamera die meer wil dan alleen in de automatische stand fotograferen. Veel beginnende fotografen haken af omdat ze de instellingen van hun camera lastig vinden. De foto’s worden vaak flets, onscherp of te donker of te licht. Veelal grijpt men dan weer naar de mobiele telefoon, want daarmee gaat het wel goed. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze de verkeerde camera gekocht hebben. Maar dat is eigenlijk nooit het geval.

Tijdens deze workshop gaan we in op de belichtingsdriehoek, scherptediepte en diafragma. En hoe deze principes op elke camera hetzelfde werken. We beginnen met de theorie en hoe deze zich verhoudt tot je camera instellingen. Daarna gaan we in praktijk oefenen met deze instellingen. Je zult gaandeweg ontdekken hoe je de camera naar je hand kunt zetten om de foto’s te maken die jij voor ogen hebt.

Deze workshop kost € 75,- duurt twee uur en is voledig afgestemd op eigen wensen.

De belichtingsdriehoek

Maak kennis met sluitertijd, ISO en diafragma. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en wat beteken ze voor je uiteindelijke foto.

Camera Instellingen

De belichtingsdriehoek is de basis van fotografie en deze basis principes zijn op elke camera dan ook de basis instellingen waarmee je het meeste werkt.

Scherptediepte en Diafragma

Diafragma bepaalt de scherptediepte. We gaan tijdens de workshop in op het gebruik van diafragma en hoe je het kunt inzetten om je foto’s meer dynamiek te geven en waar je op moet letten bij landschapsfotografie.

Compositie en focus

De compositie maakt of een foto prettig kijkt.  En is wellicht het onderwerp waar fotografen nooit over uitgepraat zijn. Een aantal basis principes kunnen helpen om snel betere composities te bereiken. Maar het is zondemeer de grootste uitdaging voor elke fotograaf om zich op te blijven verbeteren en ontwikkelen.

Praktische informatie

Voor deze workshop heb je een spiegelreflex, systeem of -bridge camera nodig die handmatig is in te stellen.

Voorafgaand aan de workshop ontvang je een mail met daarin praktische informatie over locatie, route en tijdstip.

In geval van slecht weer zullen we de workshop verzetten en een nieuwe datum afspreken.